Over salonboot de Jonckvrouw

Salonboot de Jonckvrouw is een klassiek scheepje, met een rijke geschiedenis in Amsterdam, die te huur is voor luxe privévaartochten. Anders dan andere klassieke salonboten heeft de Jonckvrouw een modernere bouwstijl; chique maar zonder tierlantijn.

Voorzieningen

De Jonckvrouw is geschikt voor gezelschappen van max. 12 personen, en is van alle gemakken voorzien: een toilet, koelkast/bar, radio-installatie, dimbare verlichting en verwarming. Naast een overdekte salon kunt u tevens plaatsnemen op het achterdek.

Geschiedenis

De Jonckvrouw is in 1928 gebouwd en is het grootste deel van haar bestaan ingezet als directievaartuig bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam voor promotiedoeleinden voor stad en haven. De Burgemeester van Amsterdam maakte daartoe veelvuldig gebruik van de boot, die toen nog ‘Havenbeheer’ heette (ook wel “het burgemeestersbootje’’ genoemd). Daarnaast werd het scheepje ingezet voor ons eigen vorstenhuis, w.o. de traditionele vaartocht over de Amstel aan het eind van het bevrijdingsconcert op 5 mei. Na te zijn vervangen door een grotere boot is zij onder haar nieuwe naam ‘de Jonckvrouw’ onder gebracht bij een stichting en volledig gerestaureerd. Nu is zij beschikbaar voor privévaartochten voor zowel particulieren als bedrijven.